Berg&Dal, Sinterklaas en Buurtevenement
Door: Quinton Jie
Blijf op de hoogte en volg Quinton
07 December 2010 | Suriname, Paramaribo
Hey Allemaal,
De week is snel voorbij gegaan. Eigenlijk vlieg de tijd hier gewoon ben nu al ruim 3 maanden in Suriname... Kan het niet geloven dat ik al zo lang hier ben. De afgelopen week heb ik weer veel gedaan en dat zal ik weer netjes samen met jullie delen.
Woensdag en donderdag waren de gebruikelijke werkdagen en de zelfde activiteiten zoals elke week. Stage, Zouk, Salsa en Havana Lounge. De structuur zit er dus al in elke week :P De mooie en leuke activiteiten beginnen altijd op de vrijdag zo ook deze vrijdag was het een dag met veel activiteiten.
Vrijdag ben ik samen met Benjamin en nog een paar vriendinnen naar Berg & Dal Adventure Centre geweest. Het was een leuke dag vol activiteiten. Het begon allemaal vroeg in de ochtend waarbij we met de bus via de Afobakkaweg naar Berg & Dal reden met de gebruikelijke stops tussendoor. De reis duurde ongeveer 2 uurtjes. Aangekomen bij Berg & Dal Adventure Centre was het erg rustig het leek erop dat wij de enige groepje waren die daar aanwezig waren. Maar later kwamen er al meerdere groepen en er kwam net een groep terug die een boottocht hadden gedaan. We hadden ons gestalt bij een hutje, waar wij meteen onze hangmatten hadden opgehangen en wat hebben gedronken. Om 11 uur begon ons eerste activiteit namelijk de Canopy oftewel de bekende Kabelbaan tour door de jungle. We kregen onze uitrusting en instructie over de gang van zaken. Hoe we wel en niet de kabelbaan over moeten. Na een korte voorproefje om de technieken te oefenen zijn we meteen begonnen met de tour. Het was eerst een kwartiertje de berg op lopen om bij het eerste plateau te komen en waar het avontuur zou gaan beginnen. Berg & Dal kent 10 plateaus en 7 kabelbanen variërend van 30 meter tot 300 meter. Waarbij de snelste kabelbaan over de Suriname Rivier hangt. Het was een leuke ervaring om lekker te slingeren tussen de bomen in de jungle. De mooiste kabelbaan was uiteraard de kabelbaan over de Suriname Rivier, deze was tevens de snelste kabelbaan van de hele tour die we hebben gedaan. Je had vanaf het plateau een adembenemende uitzicht over de rivier en de jungle. Foto’s zijn uiteraard te zien of Facebook.
Na de Canopy tour konden we chillen en zwemmen in de Suriname Rivier, in de middag hebben we wat gegeten alvorens Benjamin, ik en nog twee andere dames gingen Kayakken. Het kayakken was een leuke tocht. We zijn de Suriname Rivier opgegaan met onze kayakken. De tocht was eerst met de stroming mee. We vaarden langs het Berg & Dal Resort en daarna zijn we de jungle ingevaren via een zijriviertje. Het was erg rustgevend. Tijdens het varen hoor je alle jungle geluiden om je heen terwijl je lekker aan het peddelen ben. Nadat we een stukje in de jungle hebben gevaren zijn we weer teruggegaan. Dit keer moesten we tegen de stroom in peddelen, wat best vermoeiend was zeker als je een kort stukje gaat racen tegen de stroom in. Heb jammer genoeg niet gewonnen aangezien Benjamin mij richting de bomen had geduwd op het moment dat ik wilde inhalen. Hierdoor moest ik afremmen en bijsturen om de boom te ontwijken waardoor Benjamin een voorsprong had opgebouwd, heb het nog geprobeerd om hem in te halen maar de afstand was te groot waardoor ik als tweede aan de kant aankwam. Na het kayakken hebben we nog wat uitgerust. Na een paar uurtjes begon het flink te waaien en een regenbui in aantocht. Toen het begon te regen zijn we gaan inpakken en zijn we richting Paramaribo gegaan. Het was een gezellige dag en eenmaal thuis aangekomen zijn we eerst gaan opfrissen om daarna te gaan eten bij Zus&Zo.
Zaterdag heb ik uitgeslapen, in de middag even naar Hermitage Mall geweest en dan ons klaargemaakt voor de avond, want we zouden gaan BBQ’en bij iemand thuis om daarna gezellig Sinterklaas te vieren bij de dames thuis waar we mee naar Berg & Dal zijn geweest. Iedereen had 2 cadeautjes gekocht van ongeveer 5 SRD per cadeau. Deze hadden we allemaal op tafel uitgestald tevens werden alle lekkernijen uit de kast getoverd. We gingen het dobbel spel spelen met daarbij behorende opdrachten. Het werd een gezellige avond en iedereen heeft een leuke cadeau gekregen. Nadat alle cadeautjes waren uitgepakt zijn we met zijn allen naar Zsa Zsa Zsu gegaan om lekker verder te feesten.
De volgende dag moest ik weer vroeg op. Ik moest me namelijk om half 9 melden bij voetbalvereniging ABSO. Jullie vragen je zeker af waarom ik me moest melden? Ik had met een paar vriendinnen afgesproken dat ik hun zou helpen als vrijwilliger bij hun buurtevenement dat zij hebben georganiseerd voor hun stage. Ze lopen namelijk stage bij de ministerie van onderwijs en recreactie voor het project Twisted&United. Het was een buurtevenement met allerlei sportactiviteiten voor de kinderen uit de buurt. Ik had als taak om veel foto’s te maken voor hun. Het was een gezellige dag en vooral de kinderen hebben genoten van alle activiteiten dat zij hebben georganiseerd. Voor een impressie van de dag verwijs ik jullie naar mijn facebook page. Al met al heb ik ook genoten van de dag en hadden wij echt geluk gehad dat het aan het einde van de evenement pas begon te regenen. Na het evenement ben ik eerst naar huis gegaan om mij op te frissen om daarna een drankje te doen bij de meiden thuis met alle vrijwilligers. Het was erg gezellig. In de avond ben ik naar LOS (Latin on Sunday) party geweest van Danszon Dansclub bij Broki.
De volgende dag begon de werkweek weer. De komende week zal het weer een drukke week worden, want Ruiz komt donderdag naar Suriname en Jeremiah en Joshua vrijdag. Het wordt dus gezellig hier in Suriname.
Quinton Jie
Quinton Jie
08 December 2010 - 12:22
Carol:
Canopy is heeeeeel leuk! Heb ik toen ook gedaan ;) Heb je de Anaconda nog gezien tijdens het kayakken?
Have fun!
Bigi brasa -
08 December 2010 - 12:54
Quinton:
@ Carol heb de Anaconda niet gezien tijdens het kayakken -
09 December 2010 - 12:03
Kim Schlee:
hoi
nog bedankt voor je inzet op onze groten dag echt top
en leuk stukje
kusjes kim -
09 December 2010 - 22:05
Errol:
Quinton, je hebt het over je vriendinnen.
Wie zijn ze? :) -
10 December 2010 - 14:03
Quinton:
@ Errol het zijn allemaal stagiaires met wie ik veel contact heb in Suriname, kan ze beschouwen als vriendinnen. -
11 December 2010 - 11:46
Errol:
Aha, in mijn tijd zeiden ze: ja ja je plantage vriendin