Een relaxed weekje 3 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Quinton Jie - WaarBenJij.nu Een relaxed weekje 3 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Quinton Jie - WaarBenJij.nu

Een relaxed weekje 3

Door: Quinton Jie

Blijf op de hoogte en volg Quinton

21 September 2010 | Suriname, Paramaribo

Het is weer tijd voor een update. Dit keer zal ik het kort houden aangezien er vrij weinig is gebeurt de afgelopen week. Maar toch wil ik jullie op de hoogte houden van wat ik allemaal wel heb gedaan naast het werken :P

De flyers van de eerste studentenactie zijn nu de deur uit en ik heb al verscheidene berichten geworden dat er zo nu en dan interesse is voor de actie. Hoeveel er daadwerkelijk al geboekt zijn is mij nog onbekend. Maar het is nog rustig in de toerisme branche veel tours worden verschoven of gecanceled omdat er te weinig animo voor is op dit moment. De stagiaires komen nu langzaam het land binnen druppelen en dat merk je wel. Cafe’s worden ’s avonds druk bezocht voornamelijk bij ’t Vat en ik zie zo nu en dan steeds meer stagiaires zwemmen bij Zin Resort naast mijn hoofdkantoor. Dus dat komt wel goed. Voor de rest is het een vrij rustige week geweest.

Mijn neef, mijn huisgenoot en ik zijn donderdag nog uitgegaan naar Havana Lounge omdat het dan meestal de avond is wanneer veel stagiaires uitgaan. Het was gezellig druk, tot 01.30u was het salsa hierbij zag je voornamelijk wat ouderen paren die hun kunsten lieten zien en de heupen flink lieten swingen. Daarna werd er “gewoon” muziek gedraaid waarop wij als jongeren volledig uit ons dak konden gaan. Daarnaast was mijn baas er ook met zijn vriendin en een collega van mij. Het was dus een geslaagde avond.

Vrijdag was een vrij rustige dag een beetje uitgeslapen, naar Mega J gegaan (de zaak van mijn Oom) wat gegeten, in de middag even in de stad rondgelopen. En in de avond ben ik samen met mijn huisgenoot naar een dansschool gegaan, bij Broki. De eerste les was gratis dus zijn wij een kijkje gaan nemen en uiteraard meegedaan. Wij waren niet de enige die voor het eerst daar waren, grotendeels was er voor het eerst. De groep zelf bestond uit 10 dames en 5 heren inclusief mijn huisgenoot en ik. We hebben de basisstappen geleerd van de Merengue en van de Zouk het was een leuke groep en erg gezellig. Dus hebben we besloten om ons in te schrijven bij de dansschool de lessen zijn dinsdag en vrijdag. De cursus duurt voor ons 3 weken in plaats van 4 weken omdat we niet vanaf het begin waren. Na de 3 weken worden wij getest en als we slagen krijgen wij een Diploma! :) Daarna kan je kiezen of je door wilt gaan of niet of je gaat naar een andere dansschool. Er zijn hier namelijk genoeg dansscholen waar je terecht kunt.

Het weekend was vrij rustig en we hebben vrij weinig gedaan, we zouden zondag naar de maanfeest gaan maar we zijn niet meer gegaan omdat zondag de kerkdienst was en het echte festival pas op woensdag zal plaatsvinden. Hier zal ik uiteraard naar toe gaan, dus je kunt een verslag verwachten met veel foto’s :D I hope :P Daarnaast ben ik voor woensdag ook uitgenodigd voor een javaanse bruiloft waarbij de zusje van een collega van mijn moeder gaat trouwen. Ook hier zal ik mijn ervaring uitwisselen met jullie.

Tot zover mijn update.

Quinton Jie

• 21 September 2010 - 11:56

Carol:

Hee Quinnie!
    Ik heb ook bij Broki gedanst =). Wil je ff vragen of ze mijn diploma's hebben :P? Ik heb paar keer afgedanst maar dus nooit een diploma gehad, hehe. Veeeeeel plezier! xxx

• 21 September 2010 - 11:58

Quinton Jie:

Hey Cer,

Leuk! Wat was jou ervaring bij Broki?
    ik zal zeker vragen of ze jou diploma's nog hebben.

gr.
    Q

• 21 September 2010 - 18:18

Keigo:

Mooie dames daaro ??

• 21 September 2010 - 18:41

Quinton:

@ Keigo ja die zijn er wel :P ;)

• 23 September 2010 - 19:17

Jolanda:

Hi Quinton!!
    Hoe is het met je sranang tongo?
    Ik geloof dat je binnenkort al gaat verhuizen naar je nieuwe kamer, hoop dat alles goed gaat. Leuk om je te volgen!
    Groeten van ons allen.

• 27 September 2010 - 16:50

Errol:

Vraag Ryan om je een keertje naar de Witte Lotus te brengen als ze een show of zo hebben.

• 27 September 2010 - 16:58

Quinton:

@ Errol Ik ben met maanfeest naar Witte Lotus geweest en het was erg gezellig druk met al die chinezen :D

• 27 September 2010 - 16:59

Quinton:

@ Jolanda Langzaam aan leer ik de sranang tongo kan het al wat beter verstaan nu :)