Eerste week in Sranan - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Quinton Jie - WaarBenJij.nu Eerste week in Sranan - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Quinton Jie - WaarBenJij.nu

Eerste week in Sranan

Door: Quinton Jie

Blijf op de hoogte en volg Quinton

08 September 2010 | Suriname, Paramaribo

Nu er precies een week voorbij is dat ik ben aangekomen is het weer tijd om de draad op te pakken waar ik laatst ben gebleven. Nu ik “Legaal” in Suriname mag verblijven ben ik eindelijk klaar met al het formele zaken. Maar wanneer dat eindelijk achter de rug heb komen er weer nieuwe problemen naar boven. Zo ben ik hoogstwaarschijnlijk van plan om van mijn kamer te verkassen. Waarom ik tot dit besluit ben gekomen is doordat de vermeldingen in de brochure niet overeenkomen met wat ik nu op mijn kamer heb. Zo stond er in de brochure dat de kamer was voorzien van warm water, airco, eigen sanitair en internet. Allemaal heel mooi en ik betaal ook de prijs voor namelijk 300 Euro. Maar wat blijkt er is helemaal geen internet in het hele huis wat uiteraard heel vervelend is. En ik ben van op de hoogte dat het internet hier niet het internet is wat wij gewend zijn, maar toch internet is internet. Dus ik ben met de baas van het huis gaan spreken waarom er geen internet was en hij vertelde mij dat er al een hele tijd geen internet was in het huis en dat het verkeerd stond in de brochure. Uiteraard heb ik dit ook medegedeeld aan mijn contactpersoon van Stageloket in Su en zij vond het ook geen goede zaak dat wij werden misleid en zij zelf ook. Want op de dag dat zij het huis had bezocht om te kijken hoe het eruit zag werd haar verteld dat er zeker internet was en ze heeft het kastje zelf gezien. Dus ging ze ervan uit dat alles klopt met wat er in de brochure werd medegedeeld en dus verhuurd kon worden.

Het was dus een enorme fout in de brochure dat wanneer ik hier aan kwam er helemaal geen internet was. Met andere woorden het kastje was achteraf voor de show om een mooie prijs te kunnen vragen. Dat is nog niet alles zelfs mijn huisgenoot is misleid want er stond ook in de brochure dat de drie kamers die verhuurd werd allemaal voorzien waren met airco. Maar wat blijkt 2 van de 3 kamers hebben airco. Dus je kunt het bijna al raden... mijn huisgenoot kreeg een kamer waar helemaal geen airco was maar een ventilator. Hij ging er dus vanuit dat hij airco had en ook internet en betaald er 200 euro voor. Zijn kamer was veel kleiner dan van mij en hij moet de badkamer en toilet delen. Dus hij heeft ook geklaagd over de brochure en kon dus nog gelukkig in de ander kamer waar wel airco is, maar hij betaalde 200 euro voor de kamer dat hij eerst had en nu hij in de andere kamer zit is de kans groot dat ze voor zijn huidige kamer 250* euro zullen vragen.
(*update de kamer staat ook voor 300 euro te huur) Wat voor zijn inziens te duur is voor wat hij krijgt en hij ook overweegt weg te gaan.

Enfin dus ik ben afgelopen vrijdag met de huisbaas gaan praten evenals mijn contactpersoon om te kijken of er toch internet aangesloten kon worden. Hierop antwoordde de baas hij zal maandag zal kijken naar de opties, maar dat het wel een hele dure investering wordt om een dergelijk netwerk op te zetten en gezien zijn reactie had hij daar ook niet zoveel zin in. Wat indirect zou betekenen dat als hij het toch doet de prijs nog meer zal verhogen. De 300 euro dat ik nu betaal is echt het maximale wat ik wil uitgeven aan een kamer. En ja hoor dinsdag kreeg ik een telefoontje van mijn contactpersoon dat hij de hele netwerk niet zal gaan plaatsen. Dus ik heb tegen mijn contactpersoon en tegen meerdere om te kijken of ze misschien ergens anders een kamer kan vinden wat aan mijn eisen voldoet. Hierop vertelde mijn contactpersoon dat zij aankomende donderdag een nieuwe kamer gaat bezichten die wel aan mijn eisen voldoet evenals voor mijn huisgenoot. Dus dat krijg ik later nog te horen tot die tijd blijf ik slapen op mijn huidige adres.

Nog een voorbeeld dat mijn besluit heeft bevestigd dat ik hier hoogstwaarschijnlijk weg wil is de afspraken die we hadden gemaakt met de huisbaas. Volgens de huisbaas zouden wij ook een extra service krijgen waarbij het huis schoon wordt gemaakt en onze kleren worden gewassen. De afspraak was dat ze afgelopen maandag langs zouden komen om het huis schoon te maken en onze kleren zouden wassen, maar er is helemaal niemand komen opdagen om deze service aan te bieden. Het kan zijn dat ze verhinderd zijn maar bel ons dan dat ze niet komen want wij hadden er beide rekening mee gehouden dat de schoonmaaksters zouden komen.

Nu dat eruit is kunnen we over wat leukere dingen praten van wat ik allemaal heb gedaan. Nou afgelopen weekend heb ik op zaterdag nog een halve middag gewerkt op het andere kantoortje waar ze alle boekingen doen. Het is wel een kleine kantoortje, dus het is niet fijn als je claustrofobisch ben. Dus ik heb een middagje gekeken wat de gang van zaken daar is. Maar een ding is wel opgevallen er komen veel lokale mensen naar het kantoortje toe om onze partybussen te huren. Deze partybussen kunnen ze dan huren voor bijvoorbeeld kinderfeestjes. En het is een hele hit hier in Paramaribo elke dag zie de bus rondrijden door de stad met lekkere muziek en gezellig mensen die aan het feesten zijn. Zelf ben ik nog niet op de bus geweest maar dat komt nog en dan zal ik jullie uitgebreid vertellen wat de ervaring was. In ieder geval na het middagje werken was ik vrij en ben ik naar Diana haar huis om haar gezellig gezelschap te houden. Ik ben ook daar blijven slapen. De volgende dag ben ik naar het huis van Tante Louise gegaan om gezellig bij te kletsen en te lunchen. Tante Louise heeft een hele gezellige huis en een enorme tuin jammer genoeg kon ik niet door de hele tuin lopen want het hek stond opslot met een code en die wist ze niet meer. De volgende keer als ik bij haar ben zal ik foto’s maken zodat ook jullie een beeld krijgen van hun geweldige tuin.

Ook oom Raoul was thuis ze waren namelijk net terug vanuit Nederland. En oom Raoul is bezig met onze ‘family tree’ en damn wat hebben wij een grote familie :P de hele stamboom bedroeg ongeveer 62 pagina’s met alle familieleden van verschillende takken. Het was dus ook erg interessant om te zien hoe de familie nou inelkaar zat. Ik hoop, dat ik misschien voordat ik terug ga naar Nederland een kopie kan krijgen van onze stamboom.

In de avond ben ik met Ryan en een paar vrienden eerst naar oom Raoul’s Supermarkt geweest, Jong A Kiem of Mega J, waar ik oom Arthur heb ontmoet. Die zei toen ik binnen liep, dat ik veel leek op oom Vincent... Daarna zijn we naar de Hermitage mall geweest om een beetje indruk te krijgen van waar de jongeren nou uithangen hier in Suriname. Het was er gezellig druk, dit komt waarschijnlijk doordat de Surinamers nu zomervakantie hebben tot midden oktober en de nieuwe bioscoop die ernaast is gevestigd. We hebben het niet al te laat gemaakt omdat ik de volgende dag vroeg moest beginnen met werken, namelijk om 08.00u.

De maandag was voor de rest een rustige doch drukke dag, ik ben namelijk bezig geweest met een prijsvergelijking van verschillende computers en dat in excel verwerkt, daarnaast ben ik ook bezig geweest met het beschrijven van alle tours die wij te bieden hebben om uiteindelijk 1 boekje te maken. Hierin komen alle tours en hun korte beschrijving in te staan zodat de klanten een kleine indruk krijgen van wat hun allemaal te wachten staat.

Nadat ik klaar was met werken ben ik samen met mijn huisgenoot gaan zwemmen in Zins resort dat gevestigd is naast mijn stagebedrijf.

In de avond ben ik samen met mijn huisgenoot gaan eten bij ’t Vat, de ontmoetingsplek van alle toeristen en stagiaires. Nee het eten viel plots de stroom uit in heel Paramaribo, de oorzaak een bliksem inslag. Dus het werd nogal donker en er werden kaarsen opgestoken. De sfeer zat er goed in en iedereen was gezellig aan het kletsen. Daarnaast hadden we ook een gezellige serveerster die zo nu en dan en we hadden ook een gezellig serveerster die zo nu en dan met ons gezellig ging kletsen. Waarbij zelf ons een drankje adviseerde om te proeven, namelijk Ponche Cuba, een heerlijke carribiaanse likeur die veel weg heeft van Baileys maar dan met vanille en een lichte bananen smaak. Het was dus erg gezellig en toen de stroom weer terug was zijn we vertrokken en richting huis gegaan met een taxi.

Dinsdag was ook weer een normale werkdag, ik was verder gegaan met wat ik maandag bezig was. Daarnaast ben ik met de directeur gaan brainstormen om studenten te lokken met als resultaat een leuke starters actie speciaal voor studenten, namelijk de 3 tours + partycruise!!! Deze houdt in dat de studenten voor 110 euro de volgende tours hebben:
- Brownsberg
- Dolfijnen tour
- Kaaimannen tour
En om het in stijl af te sluiten een partycruise van 2 uur op de bus met open dak door de stad. Waarbij de lekkere swing muziek uiteraard niet zal ontbreken. Zie ook de flyer die we hebben gemaakt op facebook en hier op de site.

Het is weer eens een lange verslag geworden........

Groetjes vanuit Switie Sranan

Quinton Jie

• 08 September 2010 - 12:37

G.:

Pfff , wat vervelend van die kamer zeg ... Ik hoop dat je snel een geschikte kamer hebt gevonden waar je wel tevreden over bent ;)

• 08 September 2010 - 12:42

Quinton Jie:

Ja ik hoop het ook...

• 08 September 2010 - 16:18

Donovan:

Hee Kerel

ik lees dat je al het nodig heb meegemaakt goed man hehehe hoe is het weer daar? hou ons op de hoogte

groetjes

• 08 September 2010 - 17:46

Quinton Jie:

Hey don,

ja heb inderdaad in deze eerste week al heel wat meegemaakt. Maar dat is misschien ookwel iets wat je mee kan nemen voor later.

Het weer hier is prima met temperaturen van min 26 graden tot max 33 graden. Waarbij de voorspelling van de komende week een beetje regenachtig is. Maar op dit moment heeft het nog niet geregend en de zon schijnt. Dus is het vrij warm op dit moment :P

Ik hou jullie zeker op de hoogte.

• 09 September 2010 - 10:55

Carol:

Hi Quinnie!
    Wat vervelend van je huis. Suri's zijn gewoon echt niet goed in regelen, afspraken en deadlines :P its terrible! Good luck and have fun!
    xxx

• 11 September 2010 - 17:49

Oom Kenneth:

Hai Quinton, wat een nare huisbaas heb je toch. Veel beloven en weinig geven, doen vele gekken in vreugde leven (oud gezegde). Groot gelijk dat je een ander plekje zoekt. Zo te zien hoef je je niet te vervelen in Sur. Geniet er van!! Ook groetjes van Agnes