Dag Nederland welkom Suriname
Door: Quintonjie
Blijf op de hoogte en volg Quinton
01 September 2010 | Suriname, Paramaribo
Maandag 30 augustus was het eindelijk zover. Om 06.15u was ik gearriveerd op Schiphol. Alles geen vrij snel er waren geen rijen dus kon ik op mijn gemak inchecken en een beetje rondlopen op Schiphol voordat ik zou vertrekken om 08.45u.
De vlucht zelf was zeer comfortabel omdat de vlucht nog niet eens voor de helft was gevuld dus kon ik een paar stoelen pakken om languit te gaan liggen. Dus de 9 uren vliegen was zo om :P
Eenmaal aangekomen op J.A. Pengel international airport om 13.00u lokale tijd waande ik meteen in het tropische weer. Het weer licht bewolkt en 31 graden celcius.
Eenmaal bij de duane kon ik mezelf meteen gaan aanpassen aan de mentaliteit hier in Suriname. Er waren 2 aparte rijen 1 voor de ingezetenen en de andere voor de niet ingezetenen. Je zou dan denken dat iedereen zich aan de regels houdt wat uiteraard niet het geval was. Ik stond netjes in de niet ingezetenen terwijl er genoeg mensen waren die zich daar niets van aantrokken en gewoon in de verkeerde rij stonden en als ze werden afgewezen gingen voor dringen bij de andere rij. Dus je kunt het al bijna raden ik stond bijna een uur in de rij voor de niet ingezetenen en de snelheid waarbij mensen geholpen waren is niet wat wij in Nederland gewend zijn.
Eenmaal de koffer gepakt werd ik opgehaald door een taxi dat stageloket voor mij had geregeld. Mij stond nog een reis te wachten van 1 1/2u van het vliegveld naar Paramaribo. Eenmaal in Paramaribo aangekomen kon ik gelijk naar mijn kamer toe. Waar ik mij kon opfrissen en natuurlijk acclimatiseren na een lange reis. Mijn kamer is geheel voorzien van warm water, airco en zoals op de overeenkomst stond vermeld internet. Maar het laatste is nog steeds niet geregeld dus heb ik op mijn kamer voorlopig geen internet wat best vervelend is... De foto's van mijn kamer kunnen jullie hier op deze site vinden of op Facebook.
De rest van de eerste dag verliep vrij rustig. Ik heb mijn begeleider ontmoet van stageloket en wat tips en tops gekregen. In de avond heb ik wat spullen gekocht voor mijn kamer en uiteraard een sim kaart gehaald zodat ik bereikbaar ben hier in Suriname.
De volgende dag ben ik met mijn begeleider de stad in gegaan voor een aantal highlights in Paramaribo zoals het palmentuin, het kathedraal, waterkant en fort zeelandia. Daarnaast ben ik ook naar de centrale markt geweest. Verder ben ik naar het bedrijf gegaan waar ik de komende maanden zal gaan werken.
Donderdag ga ik beginnen met werken maar vandaag ga ik nog genieten van de rust bij Diana (een goede kennis)bij haar huis in Su.
Mijn eerste indruk van Paramaribo is zeer positief iedereen is gezellig mensen en heel veel eten :P
Wat betreft warmte valt het nu nog allemaal mee, maar zoals de lokale bevolking zegt je moet eerst 'ontdooien' voordat je de echte warmte voelt.
Gegroet vanuit Su,
Quinton
01 September 2010 - 14:38
Carol:
Quinieee!
Fijn om te horen dat je goed bent aangekomen. Wen maar alvast aan het internet dat het niet doet en heel sloom is ;) Stuur je een baka bana voor me op naar Ned =P? Heel veel succes met je eerste stagedag!
xxx
Carol -
01 September 2010 - 14:40
Quinton Jie:
Cer!!!
thnx!!!
hehehe komt allemaal goed. ik zal zeker een baka bana naar je sturen.
01 September 2010 - 17:15
Sui Lan:
Hey,
Wat leuk en goed om te horen dat de reis soepel is verlopen. Heel veel succes en ik volg je. Het is leuk om je verslagen hier te lezen.
kus Sui Lan